Kata Lucu Bahasa Jawa Buat Status Facebook

By

Kata Lucu Bahasa Jawa Buat Status Facebook - hampir setiap hari saya bermain facebook dan setiap hari juga saya ngeliat gambar kata kata lucu bahasa jawa, Kata Lucu Bahasa Jawa Buat Status Facebook nya ada yang cocok untuk komentar status facebook orang lain dan ada juga gambar kata kata yang dibuat untuk viral facebook, 

karena saya sering liat gambar status facebook saya berinsiatif untuk mengumpulkan status gambar fb itu, dan pada kali ini saya sudah mengumpulkan beberapa Kata Lucu Bahasa Jawa Buat Status Facebook yang sudah siap di share kepada kalian semua, dan inilah dia status Kata Lucu Bahasa Jawa Buat Status Facebook semoga terhibur





enek masjid mung disawang
al-qur'an digawe pajangan
jare ngaku islam
nangeng ora tau sembahyang

ayo podo tobat
ojo kakean maksiat
perbanyak sholat
dan zakat
ben iso selamat
dunia akherat

okeh cewek suale ngisor dengkul
jare lak gag ngono ora gaul
trae zaman iki zaman edan
lak gag melu edan ora keduman

ojo lali sholat dan zakat
soale dunyo iki meh kiamat
okeh menungso podo sambat

janjimu sakmono tresnamu gede
nyatane sak iki kok tinggalne

uwong urip kabeh pancen butuh duit
yen wes sugih duit ojo patek medit
duit iku kadang jadi penyakit
sugih duit lali ngaji lali masjid

golek duit ojo nganti ninggal sholat
yen wes sugih duit ojo lali zakat

seng ileng emak bapak
seng mikir tonggo
kadung wes enak
lali nang sopo-sopo

dino iki aku kelingan
perawan ayu konco sekolahan
bantal guling tak sayang sayang
nganti koyok wong kedanan

Terus terang aneh rasane
digoyang kroso enake
tambah gawe roso senenge

Wong wedok gag cuman siji
ketimbang gawe loro ati
nyapo tak pikiri

kadange mlumah mengkurep
teko mburi teko ngarep
tambah tingkah tambah mantep
kadang nesu tapi arep

hang isun engeti waktu mageh demenan
susah seneng diroso bebarengan
hang isun karepi yo mong sesandingan
sak iki mung kari angenan

langite seng kiro padang maneng
ulane seng kiro njumbul maneh
seng kiro madangi ati isun iki
seng kiro ngancani ati hang sepi

seng ono isun lan riko
pisah selawase jodo seng ono
seng kiro maning sun ketemu riko
seng kiro maning sun nyanding riko

isun wes seng suwe demen nang riko
arep ngomong wedi gag ditompo
mergane uripe ora podo
isun wes purun nang ati nelongso

jujur sun akoni ati isun seng lilo
jujur sun akoni welas iki mung kanggo riko
keliwat angen hang nyikso no reng dodo
lorone loro

sepisan pindo isun sepuro
ati isun keroso loro
cukup sak mene welas isun
riko gawe bingung
bener ae isun salah
panggah ae salah
sedino dino riko gawe loro
apuo riko kok tego


Dek, nyong ora bisa adoh sekang koe.. | #eaaa Masa sih mas? | Ya, soale koe ngganduli terus.. Ngalih lah.. *nggusah*

Wengi kiye koe keton ayu lho dek.. | #eaaa Masa sih mas?? | Ya, nek awan ora.. #jebuleNgece

Kadang niat apik ora mesti di tanggepi wong lia apik. Sante lan kalem bae 

Barkelonan kalah telu. Sing main lemes dengkule linu

Sing duwe pacar bae kudu sabar arep ketemu pacare. Apamaning sing ora duwe pacar

Ya nyong cemburu, soale koe ayu

Atine wong lia sapa sing ngerti. Apamaning nek ora gelem takon. Mikir nganti buthak ya ora bakal ngerti

Saben mlebu parkiran neng gerbang ana sing moni "Silahkan masuk.." Apa lambene ora kesel yah? #ndesa

Pacaran/duwe bojo umure beda 10 taun kuwe berarti sing siji wis SMU, sing siji esih TK. *mbayangna*

Setia kuwe kaya fans sing tetep seneng karo klub bal e senajan kalah, ora senenge pas menang tok ora gelem susah.

Mulane nek lagi dadi pacare aja di sia-sia. Mengko nek pindah karo wong lia trus bahagia koe ora rila

Van Persie pindah klub sepisan bae wis langsung olih piala. Kaya mantanmu bar putus karo koe wis langsung olih bojo

Nek ana wong galau ya jorna bae, mengko toli turu dewek. Kajenge lah wong lare

Mending jujur senajan nglarani ati, ketimbang munafik sok apik jebule tukang ngapusi

Sabar kuwe langka batese, nek pancen niat gelem sabar

Haji Muhidin bae wis sadar, masa koe esih ora sadar nek nyong tresna karo koe sih

Sugeng enjing.. Esuk esuk aja galau mbok cepet tua

Bar jemuahan sing di tiliki disit mesti hape

Ora kudu di obral ben payu

Tresnamu mambrah-mambrah

Mesra kok neng dunia maya tok. Neng dunia nyata langka wujude

Ora kabeh wong seneng karo apa sing dewek lakoni. Ora papa, sing penting dewek niate apik lan nglakoni sing bener

Tansah ajeg mesu budi lan raga nganggo cara ngurangi mangan lan turu.
Artinya Kurangi makan dan tidur yang berlebihan agar kesehatan kita senantiasa terjaga.

Manungsa mung ngunduh wohing pakarti.
Artinya Kehidupan manusia baik dan buruk adalah akibat dari perbuatan manusia itu sendiri.

Urip kang utama, mateni kang sempurna”.
Artinya Selama hidup kita melakukan perbuatan baik maka kita akan menemukan kebahagiaan di kehidupan selanjutnya.

Memayu hayuning pribadi; memayu hayuning kulawarga; memayu hayuning sesama; memayu hayuning bawana.
Artinya berbuat baik bagi diri sendiri, keluarga, sesama manusia, makhluk hidup dan seluruh dunia.

Aja mbedakake marang sapadha-padha”. Artinya Hargai perbedaan, jangan membeda-bedakan sesama manusia.

Sabar iku lire momot kuwat nandhang sakehing coba lan pandhadharaning ngaurip
Artinya: Sabar itu merupakan sebuah kemampuan untuk menahan segala macam godaan dalam hidup, yg tentunya nanti bisa untuk mendewasakan diri kita masing-masing

Nanging ora ateges gampang pepes kentekan pengarep-arep
Artinya: Akan tetapi bukan berarti lalu kita gampang kehilangan pengharapan

Sabar iku ingaran mustikaning laku
Artinya: Bertingkah laku dengan mengedepankan kesabaran itu ibaratkan sebuah hal yg sangat indah dalam sebuah kehidupan

Advertisement